Лучена супа с топено сирене в микровълнова

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
768
93
28/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене11 мин.
Общо26 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо75
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • краве масло - 1 ч.л. стопено
  • праз - 200 г
  • бульон - 150 мл зеленчуков
  • сирене - 1 парче топено
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • индийско орехче
  • сол - 2 щипки
  • червен пипер
  • шунка - 1 резен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се слага в керамична форма и без да се похлупва, се държи 1 мин. при 600 Вт в микровълновата.

Лукът се почиства, измива се и се нарязва на дълги ивици. Слага се във фурната, похлупва се и се държи 7 мин. при 600 Вт. След 3 – 4 мин. се разбърква.

Бульонът се слага в пластмасов съд, покрива се, загрява се 1 мин. при 600 Вт и с него се залива лукът.

Млякото се разбива добре с топено сирене и индийското орехче, прибавя се към супата, похлупва се и се държи 2 мин. при 600 Вт.

Преди да се сервира, супата се разбърква добре, посолява се, ако има нужда, и се поръсва с червен пипер.

Шунката се посолява в чиния и се залива с лучената супа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар