Лучена супа с топено сирене в микровълнова

28/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене11 мин.
Общо26 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се слага в керамична форма и без да се похлупва, се държи 1 мин. при 600 Вт в микровълновата.

Лукът се почиства, измива се и се нарязва на дълги ивици. Слага се във фурната, похлупва се и се държи 7 мин. при 600 Вт. След 3 – 4 мин. се разбърква.

Бульонът се слага в пластмасов съд, покрива се, загрява се 1 мин. при 600 Вт и с него се залива лукът.

Млякото се разбива добре с топено сирене и индийското орехче, прибавя се към супата, похлупва се и се държи 2 мин. при 600 Вт.

Преди да се сервира, супата се разбърква добре, посолява се, ако има нужда, и се поръсва с червен пипер.

Шунката се посолява в чиния и се залива със супата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар