Кайгана с яйца по турски

24/05/2019
"Толкова лесно ще я приготвите и толкова ще ви хареса, че всеки ден ще я правите "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо30 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 223
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 4 - 5 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • копър - 1 връзка
  • кисело мляко - 500 г
  • масло - 1 с.л. краве или маргарин
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете в тавичка маслото, изсипете млякото, разбъркайте със ситно нарязания чесън, солта и черния пипер и бъркайте, докато млякото поеме мазнината и се сгъсти.

След това от ниско счупете яйцата на очи, поръсете ги с червения пипер и ги печете в умерена фурна, докато белтъците забулят жълтъците, след което поднесете кайганата със ситно нарязания копър. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар