Поширани яйца с кренвирш и кашкавал

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
361
1k
1k
219
2
Поширани яйца с кренвирш и кашкавал
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
23/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Сготви5 мин.
Общо10 мин.
Порции3

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • зехтин - няколко капки или олио
  • кренвирши - 1/2 бр.
  • краставица
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Застелете подходяща купа със стреч фолио (най-добре на 2 пласта) и поръсете с няколко капки мазнина.

Нарежете краставицата и кренвирша на малки кубчета, поставете малка част върху фолиото (около 1 ч.л. кренвирш и 1 ч.л. краставица), чукнете яйцето, като внимавате жълтъкът да не се разпадне и да се слее с белтъка.

Отгоре също се слагат краставички и кренвирш и поставете няколко малки кубчета кашкавал.

Стегнете фолиото на стегнат вързоп и завържете добре с конец.

Поставете на котлона да заври вода и след като заври, пуснете яйцата вътре.

Оставете ги за около 5 минути или повече (в зависимост от желаната твърдост на жълтъка).

Охладете пошираното яйце в студена вода, след което внимателно отстранете фолиото.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: