Вкусно пиле с микс четири сирена

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
106
17
249
1
22/05/2019
"Изваждаме тавата само да го опитаме и като се започна едно изравняване ..."
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо990
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на продълговати хапки пилешките гърди и ги овкусяваме със сол, черен пипер, соев сос, подправка за пиле и чесъна. Оставяме за 30 минути да се овкусят хубаво.

След това обелваме и сваряваме картофите, които сме нарязали на едри кубчета. Нарязваме и лука и морковите.

След това в дълбок тиган сипваме олиото и запържваме първо пилешките гърди, след това добавяме и картофите, граха, царевицата, чушката, лука и моркова. Всичко се запържва за около 5 минути.

След което овкусяваме с чубрица и риган и изсипваме в глинена тава (ако нямате може да използвате йенско стъкло).

В купичка изсипваме микса от четири сирена и добавяме готварската сметана към него. Бъркаме, докато се разтвори, и изсипваме върху месото и зеленчуците.

След това в същата купичка слагаме 3 с.л. заквасена сметана, добавя съвсем малко вода към нея и бъркаме с телена бъркалка, докато стане хомогенна смес.

Изсипваме и нея в тавичката. Разбъркваме хубаво всичко, което сме сложили в тавата, и печем във фурната за около 40 минути, докато се сгъсти сосът. Разбъркваме 2 или 3 пъти, докато се пече.

Накрая слагаме 2 стръка зелен лук, който сме нарязали, и изключваме фурната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар