Домашен сладолед от варена тиква

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Ентусиаст
77
291
174
14
1
22/05/2019
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо359
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на домашен сладолед от варена тиква ни е нужна 300 г тиква. Тя може да бъде предварително замразена или в сурово състояние. Почиства се от кората и семките, след това се поставя в тенджера с вода, колкото да я покрие.

Вари се около 10 - 15 минути на средна степен на котлона. Измива се със студена вода и се намачква с вилица.

В блендер, Нутрибулет или пасатор се изсипват намачканата вече тиква, сметаната (добре да бъде сладкарска, но може с обикновена и да си добавим повече мед за сладост), прясното мляко и лъжичка мед.

Включваме блендера на първа степен и блендираме до получаване на гладка текстура.

В кутия изсипваме сместа и прибираме във фризера за няколко часа.

Домашният сладолед от варена тиква може да се сервира със сурови ядки или няколко капки сироп от сладко.

Формички за сладолед на клечка 6 бр.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Формички за сладолед на клечка 6 бр.
4.50 лв.
Виж ››

Какво е лятото без сладолед? А сладолед без формички? Разнообразете следобеда у дома, приготвяйки вкусен домашен сладолед в 6-те формички за сладолед. Имат дръжки с различни цветове, които ще приковат вниманието на малки и големи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар