Задушена кокошка със зеленчуци

20/05/2019
"Няма нужда да ви казваме, че това ястие е най-вкусно, когато е приготвено с домашно отгледана кокошка, нали "
  • Приготвяне90 мин.
  • Готвене140 мин.
  • Общо230 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Един час преди да започнете да готвите, почистете кокошката, измийте я, нарежете я на 4 части и ги посолете.

Оваляйте осолените парчета в брашното, запържете ги до златисто в 4 с.л. сгорещено олио, след което налейте малко вода и задушавайте до готовност.

Запържете леко в останалото олио обеления и нарязан на филийки лук, прибавете нарязаните на ивички гъби, тиквичка и морков и пържете всичко още 3-4 мин.

Изсипете зеленчуците в тенджера, сложете отгоре парчетата кокошка, залейте с половината бульон и задушавайте под капак на слаб огън, като от време на време доливайте по малко от останалия бульон.

Разбъркайте 1 с.л. брашно с маслото, разредете сместа с малко бульон и залейте ястието, разбъркайте го, посолете го и го поръсете с черен пипер.

След като кипне ястието, го свалете от огъня и го поднесете, поръсено със ситно накълцания магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар