ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Туршия от камби с карфиол и грозде

Туршия от камби с карфиол и грозде

20/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
200 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
205 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете еднакви камби с правилна форма, с тънко ножче им изрежете малки капачета и ги почистете от семето.

Напълнете всяка камба със смес от ситно нарязани листа целина и магданоз, 1 розичка карфиол и няколко зърна грозде.

Наредете внимателно камбите в буркани с отвора нагоре, като между тях сложите нарязаните на тънки резенчета моркови, глави целина и хрян.

Залейте зеленчуците с преварена саламура, приготвена в съотношение 1 л оцет, 1 л вода и 120 г сол, притиснете ги с дъсчици, затворете бурканите и ги съхранявайте на студено.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: