Сарми по корейски (пок сам)

20/05/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене70 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо64
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 250 г свинска
  • зеле - 1 глава прясно или кисело
  • люти чушки - 6 бр. ситно нарязани или лют червен пипер
  • лук - 1 глава, кромид, ситно нарязан
  • чесън - 8 скилидки, предварително счукани
  • ориз - 250 г, сварен
  • соев сос - 5 - 6 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрятото олио сложете лютите чушки и чесъна и щом си пуснат аромата, добавете лука и каймата, разбъркайте, налейте соевия сос, поръсете със солта и захарта и когато е готова, свалете сместа от огъня и я смесете с ориза.

От зелевите листа и плънката навийте неголеми продълговати зелеви сарми, подредете ги в тенджера за варенена пара или в сито, което поставете върху тенджера до половината пълна с вода или бульон, ако не разполагате с тези съдове, ги наредете в обикновена тенджера, на дъното, на която налейте 1 ч.ч. вода.

Варете сармите на умерена температура на пара, като от време на време доливате по малко вода и поднесете готовите сарми, подправени със соев сос и счукан чесън.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар