Типово хлебче с хрупкава коричка

18/05/2019
"Причина номер едно да опитате това типово хлебче е хрупкавата коричка, останалото оставяме на вас "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо79
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • типово брашно - 500 г
  • мая - 10 г
  • сол - 1 с.л. равна
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко топла вода, като прибавите захарта и една супена лъжица брашно.

Щом маята шупне я прибавете към брашното. Добавете солта и зехтина. Налейте вода около 2 ч.ч. топла.

Замесете почти лепнещо тесто.

Покрийте продълговата форма с домакинска хартия.

Оформете хлебчето с намазнени ръце и го сложете в тавичката. Оставете хлебчето да втаса.

Сложете го в загрята фурна на 100 градуса, като постепенно увеличите градусите до 200.

Печете до кафеникав загар. Проверете готовността с дървена клечица.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар