Типово хлебче с хрупкава коричка

18/05/2019
"Причина номер едно да опитате това типово хлебче е хрупкавата коричка, останалото оставяме на вас "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо210
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • типово брашно - 500 г
  • мая - 10 г
  • сол - 1 с.л. равна
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко топла вода, като прибавите захарта и една супена лъжица брашно.

Щом маята шупне я прибавете към брашното. Добавете солта и зехтина. Налейте вода около 2 ч.ч. топла.

Замесете почти лепнещо тесто.

Покрийте продълговата форма с домакинска хартия.

Оформете хлебчето с намазнени ръце и го сложете в тавичката. Оставете хлебчето да втаса.

Сложете го в загрята фурна на 100 градуса, като постепенно увеличите градусите до 200.

Печете до кафеникав загар. Проверете готовността с дървена клечица.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар