Пюре от ябълка, пресни картофи и лук

Илияна ДимоваИлияна ДимоваЕнтусиаст13931297
18/05/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълката, почистваме семенната част и белим кората. Почистената ябълка нарязваме на едри парчета.

Картофите белим, измиваме и почистваме. Нарязваме на парчета, по-малки от тези на ябълката. Лука белим и също нарязваме.

В тенджерка наливаме вода и като кипне слагаме нарязаните продукти, щипка куркума и сваряваме до готовност.

Когато са готови, изваждаме от водата, отцеждаме и намачкваме с вилица или с ръчна приставка за пасиране.

Към получената гладка смес прибавяме хималайска сол на вкус, меко краве масло, няколко капки сок от лимон и прясно мляко - няколко супени лъжици.

Ако се получи по-течно пюрето, слагаме в съд и нагряваме на котлона с непрекъснато разбъркване, за да сгъстим.

Сервираме готовото картофено пюре, гарнирано с резен лимон и зрънца нар.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар