Лучена пица с извара

20/05/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо332
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете изварата в дълбок съд, отгоре пресейте брашното, добавете едно яйце, млякото и олиото, поръсете със сол и бакпулвера и замесете гладко тесто, което направете на топка, увийте го в домакинско фолио и го оставете за 30 мин. в хладилника.

В голям дълбок тиган изпържете при непрекъснато бъркане за 10 мин. в горещото масло обеления и нарязан на кръгчета лук, след което свалете от огъня.

Добавете към лука разбитата с останалите яйца сметана, поръсете с индийското орехче, черния пипер и солта и разбъркайте.

Разточете тестото, сложете го в намазнена правоъгълна тава, като оформите бордове по краищата му, отгоре изсипете лучената смес и я подравнете.

Разпределете върху пицата нарязания на малки кубчета бекон и печете 30 мин. на средното ниво на фурната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар