Гъста грахова супа

Гъста грахова супа
04/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • грах - 400 г замразен
  • картофи - 3 големи
  • целина - 1 малка глава
  • праз лук - 1 стрък, нарязан на колелца
  • чесън - 2 скилидки
  • бекон - 100 г
  • телешки бульон - 1 л
  • масло - 2 с.л. краве
  • мащерка - 1 ч.л. изсушена
  • хвойна - 2 зърна
  • черен пипер - 8 зърна
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото в голяма тенджера, сипете обелените и нарязани на кубчета целина и картофи, колелцата праз и накълцания на ситно чесън и ги запържете до леко зачервяване.

Добавете мащерката, залейте с бульона, пуснете марлена торбичка, в която сте сложили хвойната и зърната черен пипер, похлупете тенджерата и след като супата кипне, я варете 20-25 мин.

Прибавете нарязания на тънки ивички бекон и размразения грах, варете още 10-12 мин, извадете торбичката и я изхвърлете, подправете супата със смлян черен пипер и сол и я поднесете с препечен хляб.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: