Винен кебап от свински бут

Марио НиколовМарио НиколовНовак
17/05/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо533
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г от бута
  • олио - 1 ½ к.ч.
  • чесън - ½ глава
  • лук - 4 глави
  • домати - 3 бр.
  • бяло вино - 1 в.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • черен пипер - 20 зърна
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от свински бут се измива, нарязва се на парченца и се слага в по–дълбок съд с похлупак (тенджера от йенско стъкло, долната част от електрическа тенджера).

Между парчетата месо се нареждат целите глави лук и скилидките чесън и се прибавят нарязаните на едро домати, дафиновият лист, черният пипер, солта, червеният пипер, олиото, виното и 2 кафени чаши вода.

Съдът се похлупва и се поставя във фурната. Върху капака може да се сложи някаква тежест (например железен хаван).

Приготвеният винен кебап се пече на тих огън 2, 30 часа, без да се отваря. Сервира се с пюре от картофи, с пържени или с варени картофи и със салата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар