Винен кебап от свински бут

17/05/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене150 мин.
  • Общо170 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо341
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г от бута
  • олио - 1 ½ к.ч.
  • чесън - ½ глава
  • лук - 4 глави
  • домати - 3 бр.
  • бяло вино - 1 в.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • черен пипер - 20 зърна
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от свински бут се измива, нарязва се на парченца и се слага в по–дълбок съд с похлупак (тенджера от йенско стъкло, долната част от електрическа тенджера).

Между парчетата месо се нареждат целите глави лук и скилидките чесън и се прибавят нарязаните на едро домати, дафиновият лист, черният пипер, солта, червеният пипер, олиото, виното и 2 кафени чаши вода.

Съдът се похлупва и се поставя във фурната. Върху капака може да се сложи някаква тежест (например железен хаван).

Приготвеният винен кебап се пече на тих огън 2, 30 часа, без да се отваря. Сервира се с пюре от картофи, с пържени или с варени картофи и със салата.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар