Панирани филета от мерлуза

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
786
93
17/05/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо287
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се оставя да се размрази, измива се и се нарязва на малки парчета – 2 – 3 см широки, 5 –6 см дълги.

Слага се в дълбок съд, посолява се, като се разбърква с ръка, и се оставя да престои 30 мин. В една чиния се разбиват 2 яйца (ако се свършат, разбиват се още), а в друга се слага брашно.

Всяко парче се панира в брашно, в яйце и пак в брашно и яйце и се пържи в сгорещеното олио до зачервяване, след което се обръща.

Панираната риба се нарежда в съд с капак, като всеки ред се поръсва с нарязания копър и с лимонов сок.

Съдът трябва непрекъснато да се похлупва и от време на време да се раздрусва, за да могат подправките да проникват във всяко парче.

Накрая се останалият копър и лимонов сок и се похлупва.

Обикновено рибата се поднася топла. Ако се приготви така, мерлузата загубва част от специфичната си миризма и става по-вкусна.

Стойка за тигани
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стойка за тигани
12.46 лв.
Виж ››

Всяка домакиня, която не обича хаоса в кухнята, трябва да има стойка за тигани. Удобна и практична - тя може да побере до 4 тигана с различна големина. Стойката за тигани не позволява образуването на ръжда по съдовете. Предлага се в бял цвят и е абсолютно иновативен продукт.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар