Панирани филета от мерлуза

17/05/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак422
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо85
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се оставя да се размрази, измива се и се нарязва на малки парчета – 2 – 3 см широки, 5 –6 см дълги.

Слага се в дълбок съд, посолява се, като се разбърква с ръка, и се оставя да престои 30 мин. В една чиния се разбиват 2 яйца (ако се свършат, разбиват се още), а в друга се слага брашно.

Всяко парче се панира в брашно, в яйце и пак в брашно и яйце и се пържи в сгорещеното олио до зачервяване, след което се обръща.

Панираната риба се нарежда в съд с капак, като всеки ред се поръсва с нарязания копър и с лимонов сок.

Съдът трябва непрекъснато да се похлупва и от време на време да се раздрусва, за да могат подправките да проникват във всяко парче.

Накрая се останалият копър и лимонов сок и се похлупва.

Обикновено рибата се поднася топла. Ако се приготви така, мерлузата загубва част от специфичната си миризма и става по-вкусна.

[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар