Лучена супа със свински ребра

22/05/2019
"Вече ще знаете, че класическата лучена супа е много, ама много по-вкусна ,когато към нея добавите и свински ребърца "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо295
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински ребра - 400 г
  • сланина - 50 г
  • колбас - 50 г чеснов
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 2 глави
  • лук - 1 кг, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • хляб - 6 бр. филии от бял хляб за тостер
  • зехтин - 5 с.л.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в дълбока тенджера ребрата, едро нарязаните моркови, целина и една глава лук, налейте вода, посолете и варете 15 мин след завирането.

Нарежете на тънки полумесеци останалия лук, сипете го в купа и го залейте с вода за 10-ина мин.

В друга тенджера изпържете в сгорещения зехтин нарязаните на кубчета сланина и колбас, добавете постепенно отцедения от водата лук и когато и той се запържи, сипете прецедения бульон от ребрата и варете на слаб огън 1 час.

Изрежете месото от ребрата, наситнете го, добавете го в лучената супа и я подправете със сол и черен пипер на вкус.

Изпечете хляба в тостер или на грил, натрийте го с чесъна и го поднесете със супата.

Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см
17.00 лв.
13.09 лв.
Виж ››

С удобен размер и ергономична форма - този капак превръща отцеждането на сварените продукти в детска игра, може да се използва и като подложка за горещи съдове

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар