Уникални кето кашкавалки с чедър

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
245
4
15/05/2019
"Кето диетата не е причина да се ограничавате в хапването, а повод да научите нови и вкусни рецепти за такива лакомства "
Приготвяне10 мин.
Готвене18 мин.
Общо28 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 896
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • морска сол - 1 щипка смляна
  • зехтин - 1 капачка
  • кашкавал - 70 г настърган
  • чедър - 30 г нарязан на парчета
  • оризово брашно - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с малко сол, разбива се с вилица. Добавя се настърган кашкавал, нарязан на кубчета чедър и накрая прибавяме оризово брашно и бакпулверът. Разбърква се на гъста смес.

Върху хартия за печене сипваме по 1 пълна супена лъжица от сместа и оформяме кашкавалките.

Отгоре се поръсват с микс от семена. Печем в загрята фурна 18°C около 10 минути, пускам вентилатора и печем още 8 минути или докато добият златист цвят.

Кето кашкавалките ухаят страхотно, вкусни са и хапваме без притеснение за фигурата си.

Излизат 5 бр., а за по-голямо количество, просто удвоявате продуктите.

Овална керамична тава за ценители
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар