Пилешки бутчета с грах и пресни картофки

14/05/2019
"Усетете магията на ястията приготвени с пресни картофки и много любов "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо997
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • грах - 400 г замразен
  • лук - 1 глава
  • пресни картофи - 3 - 4 бр.
  • олио - 60 мл
  • доматен сос - 50 мл
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • сол
  • риган
  • чубрица
  • магданоз
  • черен пипер
  • царевично нишесте - 1 с.л. без връх за сгъстяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се пилешките бутчета за 20 минути, отцеждаме и изхвърлям водата, защото в нея се отделят вредните вещества от месото.

Ако е домашно пиле, тогава ползвам бульона.

Загрява се олио и запържваме ситно нарязан лук да омекне.

Добавят се нарязани измити пресни картофи, без да беля кожата им, сипваме грах и пилешки бутчета.

Разбъркваме продуктите и след 2-3 минути добавяме доматен сок, червен пипер и вода малко под продуктите.

Поръсват се подправките и след като заври, сипваме царевично брашно, размито с малко вода да сгъсти леко соса.

Прехвърля се в тава, печем в загрята фурна 180 -200°C около 35 минути.

Сервира се порция пиле със зеленчуци, поръсена с магданоз.Вкусотия !

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар