Свински кюфтета с ориз

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
326
291
18/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 212
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • свинска кайма - 500 гр.
  • лук - 2 глави
  • олио - 4 с. л.
  • доматен сок - 1/2 бутилка
  • ориз - 2 с. л.
  • оризово брашно - 2 с. л.
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • риган - 1 ч. л.
  • бульон - 1 ч. ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете оризът малко топла вода за да набъбне. Прибавете го топъл към каймата. Омесете я добре с половината чубрица и сол. Направете кюфтенца с ориз колкото орех.

Нарежете лука на филийки, посолете го и го задушете в мазнината и 2-3 лъжици вода в похлупен съд. Към омекналия лук прибавете доматите, бульона (или топла вода) и червения пипер.

Пускайте кюфтенцата от свинска кайма, предварително оваляни в оризовото брашно.

Посолете на вкус и сложете останалата чубрица. Варете на тих огън, докато се свари месото.

Чудни кюфтета в сос!

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар