Начин на приготвяне
Активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 с.л. затоплено прясно мляко. Оставете за 15 минути настрани.
Смесете двата вида брашно и солта, пресейте ги и ги сипете в удобен за месене съд или върху плота.
Направете кладенче по традиционния начин или прехвърлете всички останали съставки в миксера на купата (и най-накрая добавете брашното).
Полученото тесто трябва да е меко, нелепнещо и еластично. Оставете да удвои обема си, за около 30 минути е готов, ако е оставено на непроветриво и топло място.
Тъй като аз направих големи затворени пици - получих 6 такива, разделих тестото на 6 равни части.
Всяка от тях разточих на не прекалено тънка кора, намазах ги с лютеница (можете да намажете и с доматено пюре) и наредих предварително нарязан суджук), прегънах на две и краищата ги дооформих с помощта на вилица.
Оставих да си отпочинат за около 20 минути, след което ги изпекох на 160 градуса с включена вентилация до готовност.
Готовите и все още горещи пици намазах с малко кубче масло.