ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пайове»Картофен пай с пилешко и гъби

Картофен пай с пилешко и гъби

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2711k3k5552
Картофен пай с пилешко и гъби
Снимка: Мария Симова
1 / 3
12/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ако ви се хапва нещо вкусничко, ние имаме едно ароматно предложение"

Необходими Продукти

  • за картофеното пюре
  • картофи - 4 бр. средни по големина
  • масло - 30 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • плънка
  • пилешко филе - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • гъби - 200 г
  • олио - малко за пържене
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пюрето обелете и нарежете картофите на кубчета. Поставете ги в тенджера със студена и подсолена вода, варите на умерен огън до пълното им омекване.

Излейте водата им, като оставите около 50-70 мл в тях, добавете маслото, черния пипер и сол на вкус, оставете да се охлади.

През това време си подгответе плънката. Нарежете измитото и подсушено пилешко филе на малки кубчета. Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно, запържете ги в малко олио до лек златист цвят.

Прибавете късчетата месо и пържите до пълна готовност на месото, накрая посолете и поръсете с черен пипер, разбъркайте и премахнете плънката от тигана.

Нарежете гъбите на филийки и ги запържете от двете страни до златисто кафяв цвят, посолете и ги поставете върху кухненска хартия, за да попие излишната им мазнина.

Във форма за торта с падащо дъно с диаметър 20 см постелете хартия за печене по дъното и стените. Сипете картофеното пюре в нея и разпределете, като оформите борд.

В борда сипете и разпределете пилешкото месо, а над него - гъбите. Завийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете картофения пай около 35-40 минути.

Премахнете фолиото и допичате картофения пай с пилешко и гъби до лек загар на кашкавала. Премахнете стената на тавата, поръсете със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: