Постни мекички

Мария СимоваМария СимоваГуру112858106614
12/05/2019
"Ако постите, ние знаем една страхотна рецепта за постни мекички, която на драго сърце споделяме с вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо656
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • пудра захар - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 320 г топла
  • суха мая - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте и оформете кладенче.

В него прибавете маята и бакпулверът, добавете топлата вода, разбъркайте леко и оставете за 5-10 минути да шупне. След определеното време, разбъркайте и замесете меко лепкаво тесто, но това не бива да ви тревожи.

Покрийте тестото и оставете да втаса за 50 минути или докато обемът му се удвои.

Налейте малко олио в купичка и намаслете ръцете си.

От тестото оформете еднакви топчета, леко притеснете с длан топките и ги завийте отново със стреч фолио за 30 минути.

В широк тиган налейте повечко олио. Поставете тигана на умерен огън да нагрее олиото.

С намаслени пръсти леко оформяте мекички с дебелина 1 см и ги пускате в нагрятото олио и пържите до златисто кафяв цвят от двете страни, става бързо.

Готовите постни мекички поставете в тавичка постлана с кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина от тях.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар