Пресни картофи със свински ребра и късчета на фурна

12/05/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815822096
"Не казваме, че сме лакомници, но вече втори път си сипваме допълнително от тези невероятни пресни картофки със свински ребърца "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 482
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • картофи - 1.5 кг
  • свинско месо - 400 г
  • свински ребра - 500 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 с.л
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • чубрица
  • универсална подправка - 1/2 с.л. зеленчукова пикантина
  • подправка за свинско месо - 1 с.л.
  • соев сос - 1/2 с.л.
  • бяло вини - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре картофите и нарязваме на пръчици, които не трябва да са много тънки.

Подготвяме си свинското месо, като измиваме, нарязваме месото на хапки, а ребрата оставяме така, подсушаваме и поръсваме с подправката за свинско месо.

Овкусяваме добре от всички страни и поръсваме със соевия сос.

В тавичка поставяме нарязаните картофи.

Обелваме си лука и него нарязваме, като го прибавяме към картофите.

Поръсваме с олио, червен пипер, пикантина зеленчукова и чубрица, като разбъркваме всичко това.

Отгоре поставяме готовите овкусени ребра и късчета.

Поставяме ребърцата с картофи във фурната и печем до готовност.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар