Зеленчуково гювече с кашкавал

АнабелАнабел
Ветеран
549
2k
1k
218
11/05/2019
"Малко кашкавал и получавате перфектното гювече, което ще задоволи апетита на всеки лакомник "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 078
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • краве масло - 1/2 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • микс от зеленчуци - 3/4 ч.ч. (морков, зелен боб, царевица, грах)
  • кашкавал - 50 г
  • топено сирене - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • червен пипер - 1 /2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на гювече се слага краве масло. Върху него се нареждат шайби от единия домат.

Върху домата се разпределя зеленчуковият микс. Зеленчуците се поръсват със сол на вкус, а върху тях се нареждат нарязани шайби от втория домат.

Следват резенчета кашкавал и топено сирене.

Гювечето се слага да се пече във фурна на 200 градуса с вентилатор (ако има такъв самата печка). Пече се около 45 минути, а когато е готово, по средата се чуква яйце, а отгоре му се поръсва малко сол и червен пипер.

Зеленчуковото гювече се връща във фурната за кратко или по точно, докато се стегне яйцето.

Гювече с капак с традиционни цветни мотиви
Приготвяй си тази рецепта в:
Гювече с капак с традиционни цветни мотиви
4.69 лв.
Виж ››

В глинено гювече с капак се приготвят най-вкусните ястия от Българската кухня, затова не се колебайте да си поръчате едно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар