Подлучени яйца

Марио НиколовМарио НиколовНовак
14/05/2019
"Вие ни дайте две-три яйца, а ние ще приготвим любимото си ретро ястие с тях "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо402
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се варят 5 мин и се обелват, докато са топли.

Маслото се разтопява в дълбок съд и се слагат яйцата.

Похлупват се и се пържат 3 минути, като от време на време съдът се разклаща.

Огънят не трябва да е много силен за да не прегори маслото.

Яйцата се изваждат и се разрязват на две. Нареждат се в чиния и се посоляват.

В мазнината се слага ситно нарязаният чесън, солта и 2 супени лъжици вода и се пържи 2 мин. Яйцата се заливат с тази смес.

При сервирането може да се залеят и с кисело мляко.

По желание може да се поръсят с черен пипер.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар