ezine.bg»Рецепти»Пица»Затворена пица с ръжено брашно

Затворена пица с ръжено брашно

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k7555
Затворена пица с ръжено брашно
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 5
11/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл хладка
  • сол - 1 ч.л. равна
  • олио - 2 с.л.
  • суха мая - 1/2 пакет
  • захар - 1 ч.л. равна
  • ръжено брашно - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. бяло + доомесване
  • жълтък - 1 бр. за намзване
  • плънка
  • доматен сос - по 2 - 3ч л на пица
  • сирене - 30 г натрошено
  • кашкавал - 30 г кубчета
  • бекон - 3 ленти
  • мащерка - сушена за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се маята в хладка вода с захар и се разбърква, оставяме да се активира и я смесваме в купа с двата вида брашно, сол и олио.

Замесва се тесто за пица, да не лепне, и оставяме на топло за 30 минути.

Готовото тесто се разделя на две части и всяка се точи на малка кръгла кора една педя. Половината част се намазва с доматен сос, отгоре плънка от смесените продукти и затваряме с половината тесто, както краищата се защипват.

Намазваме с разбит жълтък с лъжица олио, поръсваме мащерка.

Печем затворените пици върху хартия за печене в загрята фурна 180°C за 25 минути, като краищата се набождат с вилица. Проба с дървено шишче да няма по него тесто.

Хапваме пиците топли и са страхотна закуска за почивните дни!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: