Топло (студено) пушена скумрия с пикантен сос

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
773
93
13/05/2019
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо142
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • скумрия - 1 бр. пушена
  • чесън - 1 глава ( стар или пресен)
  • сол - ¼ ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се изчиства, нарязва се и се нарежда в средата на елипсовидна чиния.

Приготвяне на соса: Чесънът се счуква, слагат се олиото, солта и малко оцет, разбърква се и ако получената смес е много кисела, прибавя се малко вода.

Рибата се залива със соса.

Рибата се изчиства и обезкостява по следният начин: Отрязва се главата и с нож се отстранява твърдата част по дължината на гърба.

Същото се прави и от средата на корема до опашката.

След това рибата се обелва, като кожата се захваща с ножа откъм главата и се свлича цялата по посока на опашката.

После се разрязва по дължината на гърба на 2 половини, като ножът трябва да се движи плътно покрай средната кост.

Изрязват се жълтите места и костите на предната част, отсранява се средната кост и се получават 2 филета, които се нарязват напречно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар