Аншоа с магданоз

13/05/2019
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо61
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства и се слага в дълбок съд. Полива се с олио и се разбърква.

Нарежда се плътно в буркан, като между редовете се посипва обилно с нарязан магданоз. Залива се с олио, така че да се покрие.

Така приготвената риба може да се запази няколко седмици. Сервира се върху филии хляб, намазана с краве масло.

Аншоата се почиства по следния начин: С палеца и показалеца на лявата ръка се хваща тялото малко под главата, а със същите пръсти на другата ръка самата глава.

Тя се извива по посока на корема, костта се отчупва там, където се опират пръстите на двете ръце, и се изтегля по дължината на корема към опашката.

Така заедно с главата се изчистват и вътрешностите.

След това рибата се хваща пак с лявата ръка за опашката, а палецът и показалецът на дясната извършват притискащо напрежение по дължина на рибата.

По този начин се премахват част от ненужната кожа и костите.

Същото се прави и върху другата страна на рибата.

После се отскубва малката гръбна перка и рибата се поставя в съд с вода.

Измива се и се накисва във вода и оцет за 1 час, след което се обезкостява и се разделя на филета по следния начин: Рибата се притиска с два пръста силно в областта на опашката, захваща се месото е се изтегля в посока на главата.

След това по обратен път, като се дължи средната кост, се изтегля и другото филе.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар