Картофено руло с праз и сирене

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
758
93
14/05/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо292
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 800 г
  • праз - 3 стръка
  • маслини - 20 бр. (почистени от костилките)
  • сирене - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 30 г
  • растително масло - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • галета - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи се сваряват цели в подсолена вода, отцеждат се и се смачкват с вилица.

Прибавят се половината от маслото, яйцето, брашното, черен пипер и се омесва тесто.

Разтила се върху навлажнена кърпа на кора с дебелина 1 см.

Празът се нарязва на ситно и се задушава в растителното масло и щипка сол.

Отстранява се от огъня и се смесва със сиренето, нарязаните маслини и черен пипер.

Разбърква се добре, разстила се в средата по дължината на кърпа на кора и с помощта на кърпата се завива на руло.

Слага се в обилно намазана и наръсена с галета кексова форма.

Върху рулото се надробява останалото масло.

Пече се в силна фурна 25 мин.

Като поизстине, се обръща върху подходящо блюдо и се реже с остър и мокър нож. Поднася се с туршия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар