Пилешко с пресни картофи и зелен фасул

10/05/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАКопирайтър37451573
"С пресни картофки става най-вкусно, честна готварска "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 373
  • Преглеждания за месеца5517
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • пресни картофи - 14 бр. дребни
  • лук - 1 глава
  • зелен фасул - 200 г замразен
  • грах - 1 ч.ч. микс с моркови
  • олио - 80 мл
  • риган
  • магданоз
  • черен пипер
  • червен пипер
  • доматен сос - 3 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л. равна за сгъстяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелва се лук и се реже на ситно, картофите се измиват и режат на парчета. Ако имате проблем със стомаха може и да се обелят да не дразни стомаха.

Пилешки бутчета се заливат с вода и варим за 20 минути, после се отцеждат и срязват на парчета. В тенджера се загрява олио и запържваме лук да омекне.

Добавя се пилешкото месо да запържим и него. Сипват се картофките, след 3-4 минути добавяме доматен сос, червен пипер и наливаме вода малко под продуктите. Когато заври, добавяме замразения фасул, грах и моркови.

Овкусява се с подправките и прехвърляме в тава. Царевично брашно се размива с малко вода и сипваме в тавата, като се разбърква да се смеси със соса.

Готвим пилето със зеленчуци на 180°C за 30 минути.Поднасяме с нарязан магданоз.Най вкусната пролетна манджичка ! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар