Сиропиран лимонов кекс с глазура

АнабелАнабел
Ветеран
554
2k
1k
218
09/05/2019
"Ако най-хубавите кексове са сиропираните, то този е истински шампион "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо753
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • краве масло - 125 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • лимонова кора - на 1 лимон, настъргана
  • лимонов сок - на 1/2 лимон
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ванилия
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • За сиропиране на кекса
  • захар - 3 с.л.
  • лимонов сок - от един лимон
  • За глазурата
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • пудра захар - 3/4 ч.ч.
* мерки и количества
Сиропирани Сладкиши

Начин на приготвяне

В купа се разбиват омекналото масло и захарта до побеляване. При непрекъснато бъркане се добавят се едно по едно яйцата, а след тях лимонов сок.

Брашното се пресява, прибавят му се бакпулверът, солта, настърганата лимонова кора и ванилията. На порции към масленояйчената смес се прибавят на порции брашното и киселото мляко.

Готовата смес се изсипва в продълговата форма за кекс, която предварително е покрита с хартия за печене. Кексът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Изстиналият лимонов кекс се сиропира със смес от лимонов сок и захар, която се загрява на котлона до разтопяването на захарта.

Глазурата се приготвя, като се разбърка пудра захар и лимонов сок до кремообразна консистенция, с която се намазва готовият сиропиран сладкиш.

Комплект пош и форми за шприц 27 части в кутия
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Комплект пош и форми за шприц 27 части в кутия
33.99 лв.
Виж ››

Запишете името си под най-красивите сладкиши, дребни сладки и домашни бисквити с комплекта от пош и форми за шприц. Безброй варианти за декориране, удобна кутия за съхранение и лесна употреба. Комплектът пош и форми за шприцоване е от нас, въображението - от вас.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар