Пресни картофки с бекон, броколи и сметана

09/05/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо140
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 700 г пресни
  • броколи - 2 големи розички
  • бекон - 5 ленти
  • риган
  • шарена сол
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • готварска сметана - 200 г
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвените пресни картофи се измиват, обелват и нарязват. Заливаме с вода в тенджерка и бланшираме за кратко, без да стават на каша, и се отцеждат. В тавичка, намазвана с олио, сипваме отцедени картофи, поръсваме с риган и шарена сол.

Отгоре се разпределят кубчета бекон и нарязани малки розички броколи, задушени за кратко в тиган с лъжица олио и малко вода.

В купа се разбиват яйцата, сипват се готварска сметана и половината настърган кашкавал, добавя се и 1 черпак вода от варенето на картофите.

Заливаме продуктите в тавата и печем в загрята фурна на 180 градуса, докато се стегне запеканката за около 25 минути. Изважда се тавата и поръсваме с останалия кашкавал, после се връща във фурната, да се запече отгоре до леко златисто. Нарязва се на квадрати и сервираме.

Вкусотия!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар