Колаци с мая и кашкавалена извара

08/05/2019
Анабел
отАнабелНовак242225
"Няма месене, няма точене и задължително се хапват топли, защото тогава са най-вкусни "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо226
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • мая - 20 г прясна
  • вода - 300 мл топла
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • извара - 150 г кашкавалена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се поставя в купа с топлата вода и захарта. Оставя се да се активира. В купата се прибавят брашното, солта, олиото и яйцето.

Всички съставки се разбъркват до гладка консистенция. Получава се смес с гъстотата на кексово тесто.

Оставя се да втаса, като през това време няколко пъти се разбърква. Накрая се прибавя и кашкавалена извара, която може да бъде заменена и от сирене.

Колаците се пекат на сач или тиган с незалепващо покритие. Гребва се от сместа с черпак и се излива в предварително намазнения съд. Когато колаците се изпекат от едната страна, се обръщат, за да се изпекат и от другата.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар