Гарнитура от ориз с куркума

07/05/2019
Геновева
отГеновеваЧирак63115191
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо181
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се почиства, измива и се вари в подсолена вода. Когато е омекнал, но гледате да не е разкашкан го измиваме със студена вода и го оставяме да се отцеди от водата. Всички зеленчуци ги нарязваме, не много на дребно.

Сгорещяваме олио в тиган и запържваме двата вида лук, след това добавяме чушката, нарязана на ивици, морковите и запържваме и тях за около минута. Добавяме грах и царевицата, които са отцедени от водата също, ако използвате консерва.

Когато зеленчуците омекнат, слагаме ориза към тях и задушаваме под капак. Накрая овкусяваме със сол, зеленчукова подправка, куркума и унисоса.

Разбъркваме добре, за да се овкуси всичко и за да се получи приятният жълтеникав цвят от куркумата. Оризът е много приятна гарнитура за печено месо. Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар