Гарнитура от ориз с куркума

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
150
683
929
45
1
07/05/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо784
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се почиства, измива и се вари в подсолена вода. Когато е омекнал, но гледате да не е разкашкан го измиваме със студена вода и го оставяме да се отцеди от водата. Всички зеленчуци ги нарязваме, не много на дребно.

Сгорещяваме олио в тиган и запържваме двата вида лук, след това добавяме чушката, нарязана на ивици, морковите и запържваме и тях за около минута. Добавяме грах и царевицата, които са отцедени от водата също, ако използвате консерва.

Когато зеленчуците омекнат, слагаме ориза към тях и задушаваме под капак. Накрая овкусяваме със сол, зеленчукова подправка, куркума и унисоса.

Разбъркваме добре, за да се овкуси всичко и за да се получи приятният жълтеникав цвят от куркумата. Оризът е много приятна гарнитура за печено месо. Да ви е сладко!

Алуминиев тиган с двойно дъно и незалепващо покритие 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с двойно дъно и незалепващо покритие 26 см
28.50 лв.
Виж ››

Допълнение към колекцията ви от уникални кухненски съдове е този алуминиев тиган с незалепващо покритие. Удобен за готвене, с дълга дръжка и прекрасен син цвят, алуминиевият тиган е новия помощник-готвач във вашата кухня.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар