Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Ориз с лапад, грах и моркови на фурна

Ориз с лапад, грах и моркови на фурна

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Ориз с лапад, грах и моркови на фурна
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • пресен лук - 3 стръка
  • зеленчуци - 1 ч.ч. микс грах и моркови
  • олио - 60 мл
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • лапад - 1 връзка (бланширан и отцеден)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрято олио се запържва ситно нарязана глава стар лук и нарязани пера пресен лук да омекнат.

Добавя се ориз, накиснат предварително за 30 минути и отцеден, заедно с нарязан лапад.

След 2 минути прибавяме кубчето бульон разтворено в 3 ч ч гореща вода, а когато заври се добавя миксът от грах и моркови.

Овкусвя се на вкус с подравките и когато леко набъбне оризът се прехвърля в тава.

Печем в загрята фурна до готовност на ориза. Ако има нужда се долива още малко вода. Чудесна гарнитура за печено агнешко месо.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: