Ориз с лапад, грах и моркови на фурна

06/05/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрято олио се запържва ситно нарязана глава стар лук и нарязани пера пресен лук да омекнат.

Добавя се ориз, накиснат предварително за 30 минути и отцеден, заедно с нарязан лапад.

След 2 минути прибавяме кубчето бульон разтворено в 3 ч ч гореща вода, а когато заври се добавя миксът от грах и моркови.

Овкусвя се на вкус с подравките и когато леко набъбне оризът се прехвърля в тава.

Печем в загрята фурна до готовност на ориза. Ако има нужда се долива още малко вода. Чудесна гарнитура за печено агнешко месо.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар