Печени тиквички с два вида брашно на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
691
2k
5k
364
4
05/05/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо247
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • тиквички - 1. 5 кг
  • бяло брашно - 1 к.ч.
  • царевично брашно - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • хималайска сол - на вкус
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре тиквичките. Аз не ги беля, но ако искате можете да си ги обелите. Нарязваме ги по дължина на около 1 см.

В съд си смесваме двата вида брашна, солта и червения пипер. Всичко това разбъркваме много добре.

Ползвам тавичката на печката, като поръсвам цялата тава с олиото.

Вземаме всяко едно нарязано парче тиквичка и набрашняваме в сместа, така че самата смес да полепне навсякъде.

Подреждаме ги в тавата, като застъпваме една върху друга, както съм показала на снимките.

Отгоре поръсваме с останалото олио и поставяме във фурната. Печем до желания загар.

Поднасяме като гарнитура към ястие по избор.

Алуминиев тиган с керамично покритие 26 см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с керамично покритие 26 см.
18.50 лв.
Виж ››

Кухненските съдове с керамично покритие са любими на всяка домакиня, ето защо в кухнята има поне един тиган с такова. Алуминиевият тиган с керамично покритие дава възможност за здравословно готвене с по-малко мазнина, запазва вкуса и аромата на храната, има незалепващо покритие и се предлага в сладък зелен цвят. Все причини да го обикнете от пръв поглед.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар