Разкошно мезе за Гергьовден

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
770
3k
6k
453
4
Разкошно мезе за Гергьовден
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
05/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
"Агнешките дреболии се оказват едно от най-вкусните мезета"

Необходими Продукти

  • агнешки бъбреци - 2 бр.
  • агнешко сърце - 1 бр.
  • агнешки далак - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 3 зърна
  • сол - на вкус
  • сминдух - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре агнешките дреболийки.

Поставяме ги в тенджера с подсолена вода, като добавяме и дафиновия лист и черния пипер.

Оставяме ги да врят до готовност.

След като са добре сварени, отцеждаме от водата и нарязваме на парчета.

Поръсваме мезето със сминдуха и по необходимост със сол.

Поднасяме докато са още топли.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: