Херинга с овесено брашно

ХристинаХристинаНовак
09/05/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо973
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • херинга - 4 бр малки обезкостени херинги
  • овесено брашно - 4 с.л.
  • масло - 100 г
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете с домакинска хартия обезкостените херинги. Сложете сол и черен пипер и от двете страни, разбира се - подправките са на вкус. Оставете рибата 10 минути за да се овкуси хубаво.

Оваляйте херингата в овесеното брашно и я изпържете с силно сгорещено масло. Приблизителното време за пържене е по 10 минути на страна.

Извадете рибките от тигана, сервирайте ги в леко затоплена чиния, овкусени с малко лимон.

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар