ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Лесни чревца и дроб на тиган

Лесни чревца и дроб на тиган

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Лесни чревца и дроб на тиган
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
05/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешки чревца - 300 г
  • агнешки бял дроб - 200 г
  • джоджен - за поръсване
  • червен пипер - 1 чаена лъжица
  • черен пипер - 1/2 чаена лъжица
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да си приготвим рецептата, първо трябва да си сварим агнешките чревца и дроба.

Първо ги почистваме, като обръщаме и измиваме под течаща вода.

Слагаме ги в тенджера и напълваме с вода, като оставяме да врят за около 30 минути.

След като са готови ги нарязваме на ситно, овкусяваме ги с червения и черния пипер и солта.

Поставяме тиган на котлона с масло и изчакваме да се разтопи.

Прибавяме овкусените чревца и дроб и бъркаме.

Държим до желания загар.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: