ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан Чорба»Курбан чорба от агнешко месо без дреболии

Курбан чорба от агнешко месо без дреболии

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k7555
Курбан чорба от агнешко месо без дреболии
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
03/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • морска сол - на вкус
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 среден
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, нарязва се на парчета и заливаме с 2-3 литра студена вода в голяма тенджера. Слага се да заври на умерен котлон.

Във водата се слага цяла глава обелен лук и морков, нарязан на две три части. Когато заври се образува пяна, която се събира с решетъчна лъжица.

Когато се свари след 1 - 2 часа се сваля и бульонът се прецежда през марля, а месото се нарязва на едри парчета и се връща в бульона, без моркова и лука.

Овкусява се със сол на вкус и малко черен пипер по желание.

Вари се още 20 минути и готово. Вкусна и лесна курбан чорба.

Може да сервирате с малко оцет за вкус, но не е задължително.

Рейтинг

3.3
51
41
30
20
11
Дай твоята оценка: