Грис с ягодово сладко

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
03/05/2019
"Този толкова любим на всички десерт заслужава да бъде опитан повече от веднъж "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 305
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка сипваме прясно мляко и захар, слага се на котлона да заври. Сипва се грис на тънка струя и се разбърква на умерен огън докато се сгъсти. Сваля се прибавяме ванилията.

В чаша със сладко от ягоди се сипват 2 с.л. вода и се разбърква да се получи като топинг. Отделят се три ягодки за декорация.

В стъклени купи сипваме по 2 пълни с.л. грис, отгоре се залива с ягодово сладко и покриваме отново с грис.

Декорира се с ягодки в средата, поръсваме с малко ягодов сос и смлени орехи. Сервираме охладено.

Лесен десерт, но уникално вкусен!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар