ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Гарнитура от карфиол за месо

Гарнитура от карфиол за месо

Гарнитура от карфиол за месо
14/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 средно голяма глава
  • галета - 1 с.л.
  • масло - 1/2 пакетче, краве
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиола разделете на китки, които сварете до омекване в леко подсолена вода, прецедете ги и ги подредете в тавичка.

Загрейте маслото, прибавете галетата (не брашно! ), разбъркайте до леко сгъстяване, облейте всяка китка и запечете.

Сервирайте карфиолените китки топли като гарнитура към кюфтета или кренвирши.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: