Туршия от арпаджик

11/06/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене5 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • арпаджик - 1 кг
  • За саламурата
  • вода - 1. 25 л
  • сол - 100 г
  • За маринатата
  • винен оцет - 600 мл
  • карамфил - 1 с.л. счукан
  • бахар - 1 с.л. счукан
  • дафинов лист - 1 бр.
  • захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете необеления арпаджик в саламура, оставете го да престои 12 часа, след което го извадете, обелете го и го залейте отново с прясна саламура, в която да престои два дни.

В отделен съд разтворете захарта в оцета, като бъркате до пълното ѝ разтапяне, прибавете бахара, карамфила и дафиновия лист, поставете маринатата на огъня и я оставете да ври 5 мин.

Охладете я и залейте подредения в половинлитрови буркани отцеден арпаджик, така че да го покрие.

Затворете бурканите с туршията с капачки и ги оставете на хладно и сухо място. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар