Зеленчуково руло с гъби

18/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо126
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, солта, едното яйце, маслото и сметаната омесете на гладко тесто, направете го на топка и го оставете за 2 часа в хладилника.

Ситно нарязаните гъби и чесън леко запържете в горещото олио, прибавете нарязаните на кубчета чушка и карфиол и пържете още 5 мин.

Подправете зеленчуците със солта и черния пипер, извадете ги да изстинат и прибавете намачканото сирене.

Разточете тестото на тънка кора, разстелете плънката отгоре, навийте на солено руло, като залепите краищата му с белтъка на второто яйце, а с жълтъка го намажете отгоре.

Печете рулото върху намазана с масло пергаментова хартия около 20 мин. при 200 градуса.

Бележка: По желание преди печенето зеленчуковото руло с гъби може да се поръси с мак или сусам.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар