Сладки розички с халва

30/05/2019
"Такъв букет не се бере, той се приготвя с много любов и се дарява от сърце на близки, приятели и всеки, който прекрачи прага на къщата "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо363
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - колкото поеме за средно меко тесто
  • халва - 250 - 300 г
  • орехи - 2 ч.ч. смлени
  • мая - колкото кибритена кутийка
  • яйца - 5 бр.
  • олио - за намазване
  • вода - 50 мл
  • захар - около 1 кг
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете средно меко тесто за баница от яйцата, маята, размита с водата, солта и брашно, колкото поеме, и го разделете на 6 топки.

От трите топчета разточете 3 кори, които сложете една върху друга, като всяка мажете отгоре с олио, поръсете ги с половината от смлените орехи и от настърганата халва, навийте ги на руло и ги усучете.

Другите три топки обработете по същия начин.

Рулата нарежете на парченца по 5-6 см, наредете ги в намазнена тава с разреза нагоре, като между тях оставите място и изчакайте баницата да втаса.

Изпечете розичките до порозовяване и след като изстинат, ги залейте с горещ сироп от захарта и 1 л вода.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар