Пържоли с картофен сос

Мария СимоваМария СимоваГуру114158107614
30/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо148
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1кг
  • уни сос - 2 с.л.
  • масло - 20 г
  • олио - 20 мл
  • за соса
  • картофи - 1 кг
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки пържоли, измийте и подсушете, полейте ги със соевия сос и разбъркайте.

Загрейте маслото и олиото и запържете пържолите от двете страни до златисто.

Поставете ги в тава, постлана с хартия за печене, покрийте с алуминиево фолио и запечете за още 25-30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Обелете и нарежете картофите на кубчета, поставете ги в тенджера със студена и подсолена вода, варите до пълно омекване и прецеждате.

Нарежете лука на ситно и запържете в маслото до златисто, добавете червения пипер за няколко секунди и премахнете от огъня.

Разтворете зеленчуковата подправка в 200 мл топла вода и сипете при сварените картофи заедно със запържения лук, черен пипер и нарязания магданоз.

Пасирайте хубаво, като наливате гореща вода на струя до желаната гъстота, посолете на вкус.

При сервиране залейте пържолите със сос.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар