ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Козунаци»Козуначено руло със сладко от череши и орехи

Козуначено руло със сладко от череши и орехи

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5845
Козуначено руло със сладко от череши и орехи
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 4
30/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • суха мая - 1 пакет
  • прясно мляко - 130 мл
  • вода - 50 мл топла за маята
  • захар - 120 г
  • ванилия
  • лимонова кора
  • масло - 60 г разтопено
  • яйца - 2 бр
  • брашно - 600 г
  • сладко от череши
  • орехи - начукани
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Маята се разбърква с топла вода и лъжичка захар, оставя се на топло да шупне. В купа сипваме прясно мляко и яйцата.

Добавя се останалата захар и се разбърква докато се разтопи. Прибавя се разтопено масло, ванилия и лимонова кора, настъргана на едро ренде.

С пресято брашно се замесва средно меко тесто и оставяме да втаса 40-50 минути докато удвои обема си. Втасалото тесто се разточва на малка правоъгълна кора.

Горната част се намазва със сладко от череши и се поръсва с орехи, а долната се нарязва на ленти по 1 см. Навива се руло и поставяме в малка правоъгълна форма върху хартия за печене.

Оставя се отново да бухне, намазва се с разбит жълтък с малко олио, поръсваме кристална захар и набождаме малко плод от сладкото.

Печем в загрята фурна 170-180 градуса до готовност, проба с дървено шишче да излезе сухo. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: