Печено агнешко в плик

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5875
Печено агнешко в плик
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 4
28/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 бр нарязана на порции
  • марина
  • масло - 70 мл
  • сол
  • червен пипер
  • розмарин - 3 - 4 клонки
  • джоджен - пресни листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се нарязва на порции.

В купа се смесва меко масло, сол, червен пипер и нарязани листа пресен джоджен. Всяка порция се намазва с пръсти и оставяме под фолио за една нощ в хладилника. На сутринта месото се нарежда в плик за печене, не цялото, а 5-6 порции.

Поставят се клонки розмарин и торбата за печене се връзва, а отгоре се набожда да излиза парата. Пликът се поставя в тава, фурната е загрята на 200°C.

Печем за 2 часа, като наблюдаваме месото.

Когато цялата къща ухае на печено агнешко, е готово.

Извадете и с ножица се срязва пликът.

Сервира се порция с зелена салата и чаша вино или бира!

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: