Печено агнешко в плик

28/04/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене150 мин.
  • Общо180 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо194
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешка плешка - 1 бр нарязана на порции
  • марина
  • масло - 70 мл
  • сол
  • червен пипер
  • розмарин - 3 - 4 клонки
  • джоджен - пресни листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се нарязва на порции.

В купа се смесва меко масло, сол, червен пипер и нарязани листа пресен джоджен. Всяка порция се намазва с пръсти и оставяме под фолио за една нощ в хладилника. На сутринта месото се нарежда в плик за печене, не цялото, а 5-6 порции.

Поставят се клонки розмарин и торбата за печене се връзва, а отгоре се набожда да излиза парата. Пликът се поставя в тава, фурната е загрята на 200°C.

Печем за 2 часа, като наблюдаваме месото.

Когато цялата къща ухае на печено агнешко, е готово.

Извадете и с ножица се срязва пликът.

Сервира се порция с зелена салата и чаша вино или бира!

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар