Свински пържолки с мед и соев сос

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
27/12/2010
"Вкусни, крехки, сочни и бързи пържоли в лесна марината"
Приготвяне10 мин.
Готвене70 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо315 106
  • Преглеждания за месеца728
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

  • свинско месо - пържоли 4 бр. от врат
  • зехтин - 30 мл.
  • мед
  • оцет - 30 мл.
  • соев сос
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземате една по - дълбока паничка и също така една кутия с капак, в която могат да се съберат пържолките.

Изсипвате една супена лъжица мед в паницата. Прибавяте олио или зехтин при меда, оцета и соев сос – според вкуса ви и накрая чубрица и бъркате.

В получената смес потапяте свинските пържолки и ги редите една по една в кутийката, ако ви остане от сместа – излейте я и нея в кутията.

Затваряте кутията, слагате в хладилника за половин - един час.

Пържолите се пекат в намазнена тава.

Кръгла бамбукова дъска за сервиране със стил
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Кръгла бамбукова дъска за сервиране със стил
22.99 лв.
Виж ››

Изключително елегантна и качествена бамбукова дъска за презентация. С нея може да подготвите продуктите за гответе или да ги поднесете на своите гости. Кръглата дъска е със слюдено покритие, което ѝ гарантира дълъг живот. Подарете си удобството в кухнята с нашата бамбукова дъска за презентация.

Рейтинг

5 12
4 6
3 2
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
19.12.2019 09:41
Когато се слагат да се пекат и остане от сместа слага ли се в тавата или се маха,това не разбрах.
0
0
Сергей Анчев
Сергей Анчев
29.11.2019 20:57
Как се пекат? На 160 гр. или 230 гр. - Това според мен е много важно.
3
0
Ивелина Асенова
Стават вкусни пържоли! Аз съм правила на грил тиган и освен чубрица сложих и мащерка! Съпругът ми много ги хареса! Използвам тази марината и за телешко месо, става супер крехко наредено в гювече с ред пържоли, нарязани 3 глави лук на шайби , 2-3 морков нарязани, сока от маринатата и 1чаена чаша бяло вино! Разбира се с медът не трябва да се прекалява! Бон апети!
0
0